It was an incredible honour to work with William Aitken & Co, a company 70 years old and moving into its 4th generation of management. Pocketspace was hired to help that 4th generation move into a company that not only practised their values and heritage of the company, but also were physically represented in a space that showcases their company and work culture. 

  William Aitken's office interior design with All Black Jersey in background

 

They had an existing open plan layout that wasn’t really working for them, in terms of flow, privacy, and noise.  Aesthetically, the brief was to create a modern, funky office people want to work in, tell their family and friends about their work culture, and to leave a lasting impression with suppliers and visitors that come into the studio.

 

 William Aitken & Co Office design
 White textured table with wooden seats
 Auckland office interior design

 

The first stage was to do a site measure and provide the client with two spatial plans that we developed into one final design. Then 3D renders were created to illustrate the developed design. I wanted to create a natural, contemporary environment with elements of heritage and reflected their product range for example olive oil. The palette was a blend of monochromatic olive greens, charcoals and jute. The second stage of the process was all the product specification and install of the fit-out, which went really smoothly!

 

 Business people at work in their newly designed office

 

The first main component of the design that we love was providing a dedicated staff collaboration zone, which was a custom bar leaner, ply edged stools, on top of a custom printed olive branch floor graphic which is the hero of the space.

 

 A natural plant designed rug against a monochrome table and wooden chairs
 Yellow seats next to a white table 
 Office interior design

 

The second main component was addressing their acoustics and privacy issues with a partition solution which had a printed pattern on acoustic panelling, which met solid olive green and black fabric which becomes the spine of the spatial layout.

Laura Lochhead.

 

Back to Commercial here...