The Kitchen was one of the first shared spaces in Auckland. The concept was to provide one big-shared desk space, which would be hired on a daily basis. Then during the evening, could be hired for events and seminars. Therefore flexibility was the key for this fit out. Furniture had to be easy to move, and play a dual role in the activities within the space. The boardroom tables could be one large table or split into smaller tables depending on the seminar for that evening. All the desks had integrated cable management and had on-desk power capabilities which means easy plug in options for laptops….A must for a space like this!

 The Kitchen reception area 
 People sharing a meal at the communal kitchen

 

The palette was fairly neutral, as we wanted to design it as a ‘home away from home’. Some of the clients were Lawyers from Wellington coming up for to weeks for a case, or a travelling contractor. Vintage browns, were paired with deep teals, faded tones of burnt orange and greenery.

 

 Interior design at The Kitchen
 The Kitchen interior design
 People collaborating at a communal workstation
 Decadent green chairs with a polished wooden floor
 Coffee plunger and mugs on a wooden table
 Office interior design

A highlight of the space was ‘the kitchen’; A communal space that would remind people of their dining room at home. A large wooden dining table was pronounced in the middle of the space with an eclectic array of chairs surrounding the table. Bookshelves dotted in the space were styled with old books, pot plants and herbs that users could add to their lunch. 

Laura Lochhead.

 

Back to Commercial here...